3 tanda apabila kucing datang kepada kita...bukan orang lain

 








Salam siaran korang...

Dapat info ni ada orang share dekat facebook.Terus-terang aku memang tak suka kucing.Bukan takut tapi tak suka je sebabnya,masa aku kecik-kecik dulu,umah nenek aku ada kucing datang.So nenek aku kiranya bela la kan,kesian lapo..Al-kesahnya,masa aku isikan makanan dekat bekas kucing tu,mungkinla...kucing-kucing tu dah lapar kot..terus derang terkam je masa aku isi makanan derang..Salah sekor tergigit jari aku..Sejak kes tu sampai la ni aku agak fobia dengan kucing.

Bila dah kawen ni,makan dekat kedai makan,selalunya sekor 2 kucing datang ke meja kitaorang.Aku dengan selamber halau kucing tu..Halau pakai bunyi je taw..bukan sepak..Sekali incik suami sound tepek kat aku..Bagitaw knapa kucing datang ke meja kitaong..potpetpotpet lama gak la incik suami bagi syarahan..sejak tu aku insaf n tak halau pon kucing-kucing yang datang time aku makan.

Bila ada yang share dekat fb,terus aku teringat incik suami dan berpikir...berkemungkinan ia betul..cuma kita tak nampak jenis rezeki yang datang..Yang penting,janganla kita mendera haiwa walaupon kita tak suka derang..Derang pon makhluk Allah jugak kan..Letakkan diri kita di tempat derang..Apa perasaan kita???

ps: incik suami selalu pesan dekat kucing-kucing tu time bagi makan..mintak kucing-kucing tu doakan kami dimurahkan rezeki dan bole bagi kucing-kucing tu makan..Taka banyak,sikit pon jadila...



#muahciked
zura



Ulasan

Catatan Popular