CIKGU CIKGI KAHWIN (PART 1)

Halluuuu.. dah lama tak bersiaran. Kali ni nak kongsi apa yang berlaku sepanjang bulan Ogos ni. Owh bulan yang menghancurkan diet zura..hihihi

Pada 14 Ogos 2015, tepat jam 9.45 malam, sepupu lelaki zura sah bergelar suami kepada cikgi Farah..Hahaha kalau korang tengok tajuk ni pon rasanya dah paham kot.Cousin zura cikgu and wife dia pon cikgu..Kenapa zura siap ada "part" bagai kerna cousin zura la lelaki terakhir untuk abad ni yang kahwin dalam famili kami.Bukan tak da cousin yang lain tapi kami memang ramai sepupu sepapat perempuan. Si Takim ni je la yang terakhir buat setakat ni..Kalau nak tunggu sepupu lelaki yang lain naik pelamin tunggula dalam 10 hingga 15 tahun nanti..WAhahaaa jauh sangat tu..Time tu rasanya umur zura pon dah 40++..Sekarang yang tinggal tu pon baru darjah 6..yang perempuan tu,hahaha tunggu next..next..next.. jer.

Jom layan muka mereka-mereka yang telah memenuhkan memori hp zura :)










Acara wajib kami gila gambo sebelum bertolak ke Kajang.Lebih kurang 4 buah kereta dari Sentul / Puchong. Famili pengantin tak taw berapa kereta dari Selancar.Sebab dorang tido homestay.





Ni famili pengantin.Sebelum majlis berlangsung. Si abagnya ashabul yamin mestilah tukang ambil gambar ni kan..



Senyuman yang sama..tak tahu la tu senyum suka ker,takut ke..nebes ker..hanya dia je yang tahu






Dengar taklimat dan cerita lawak jenaka dari tok kadi.Lama plak tok kadi ajak sembang.Zura tengok muka Takim masa tu memang dah tak selesa.Ye la kan..tengah nebes bagai ni,panjang plak cerita lawak jenakanya.






Alhamdulillah..dengan sekali lafaz cikgu Ashabul Takim sah menjadi suami cikgu Nur Farah Farisha.Macam tak percaya je Takim dah kahwin..hahaha sebabnya sebelum ni tak nampak ciri-ciri kematangannya..





Acara wajib bila dah salah seorang dari ahli keluarga nikah..ofcozla kan jom bergambo..mana yang single, ambil berkat la katanya..Mana yang dah pengantin basi..taknak mengalah gak..flash back la jugak ye.Layankan je la kami se famili ni Farah oii..Wayar memasing macam dah longgar sikit kot kalau bab-bab bergambar ni :)





Ni famili anjang.Tengok anak dia tu..baru darjah 6. Kan zura dah cakap.tunggu lagi 10 tahun la..itupon kalau dia ni dah gatai sangat.Tapi haritu umminya ada cerita,macam dapat menantu awal je..hahaha







Zura dengan mak pengantin..





Kami 5 beradik yang tak kan lepaskan peluang bergambo dengan pengantin. Owh ye adik zura yang sebelah Takim tu, mereka sebaya dan saudara sesusuan..











Pengantin with mak odang a.k.a my mom and anak buah si bambam..hihi



Ok setakat ini sahaja episod 1 ye.Jumpa di lain siaran untuk episod ke 2 dan seterusnya.. see yaa..










Ulasan

Catatan Popular