Rabu, 30 September 2015

CIKGU CIKGI KAHWIN (PART 3)

Holaaa.. last episod cerita cikgu-cikgu kahwin.  Kali ni di pihak pengantin lelaki pulak ler. Seminggu selepas majlis pihak perempuan. Moh le kita berkampung di Selancar 3, Muadzam Shah. Dah lama sesangat tak pergi jenjalan rumah mak onga.huhu 

Kami berkonvoi anak beranak 3 buah kereta. Hari Jumaat pagi kami dah gerak and adalah berhenti tok singgah toilet ler,si bambam pokpok ler ending isi perut. Hahaha jauh sangat perjalanan kan. Kami sampai rumah mak onga dalam pukul 3 petang camtu la. Malam nanti ada majlis khatam al-quran si adik pengantin lelaki and ank buahnya, Insyirah. dan juga sepupu lelaki kami, Hayqal. 

Temanya hitam a.k.a sebab nak pakai jubah dari Mekah kata adik pengantin.Nasib baik ler ada jubah hitam.Suka nau dorang ni bagitaw last minit.Mana yang sempat je la ikot temanya..Yang lain jadi ler caca marba.Apa yang penting,kita meraikan pengantin. Jom layan kami yang meroyan kamera







Kami sampai-sampai jer dah penuh rumah..dorang rewang. Dah namanya felda kan,masih ada sifat berkampung yang sangat tinggi.






Eskem free floor gitu.. Nampak tak malas and tak puas dok makan pakai kon je.Terus suruh si Ayong ambil dalam mangkuk..Hahaha.. Eskem paling WIINNNN eskem durian..Memang sedap mabeles terasa duriannya. Si Diba cakap homemade durian tu .Betol la kot sebabnya memang terasa duriannya.Aishh menjejeh plak ayor liuq ni pandang eskem tu :)







Ini aksi kakak sepupu gedikss nak bermanja suap-suap bagai.nyampah..haha








Kami pon takmo ketinggalan jugak..Tapi siap silang-silang tangan taw..muahaha








Malamnya pon berlangsungla majlis khatam al-quran .Kami-kami keluarga je.






Wajib ada photo si bambam maklong ni..Waaaa tetibe rindu dekat Irdina.



Selepas selesai majlis dalam pukul 10.00 pm cenggitu, majlis isi perut dan selpieeeeeeee..hhahaha tapi tak banyak pon photo malam tu sebab kami dah terlalu penat. Lagipon ai kan kaki tak berapa sihat lagi.So tak boleh sangat aktif,tak bole lelama duduk dan tak boleh ler banyak berjalan..sobsobsob




















Mesti korang rasa nak muntah tengok banyak zura share photo kan? Tak kisah la,sebabnya setiap gambar ada  ceritanya sendiri. Dan zaman sekarang manada cuci-cuci gambar pastu simpan dalam album kan? Pernah zura niat macam tu tapi endingnya,p.drive kena virus..huhu













Khamis, 3 September 2015

CIKGU CIKGI KAHWIN (PART 2)



Hai korang..hari ini sambung kisah makan free adik sepupu kawen ok. Sebab banyak nak buat entry siap ber "part-part" bagai kan, ye la sebabnyer sayang sangat nak delete gambo-gambo ni.Nak cuci memang tak la kan.Gambo-gambo adik dulu pon dah siap asing save dalam pendrive bagai. Endingnya tak tercuci-cuci dan pendrive tu pon dah dikebumikan dalam tong sampah sebab dah kena jangkitan virus durjana.

Majlis: Takim Farah wedding
Date: 15 Ogos 2015
Venue: Dewan Dato' Razali Ismail, IPG Ilmu Khas,Cheras


Jom kita tengok gambar di hari kejadian dari kamera amatur a.k.a henpon cap petai :)

Aktiviti kami sementara tunggu pengantin sampai...









Si tudung purple ni suka memberatkan henpon ahlongnya. Muka dia jer penuh dalam henponku :(







Kaunter ni memang terbaikk sangatla kan. Malam tu say hello to batuk..hukhukhuk








Eskem free kan..boleh ambil banyak kali pon. Batuk malam tu,sila abaikan untuk seketika.Yang penting menikmati kesedapan dan kesejukan eskem tuuu..




















Sebelum balik marilah kita berselfie wefie dekat photobooth tu ye. Dewan tu buat macam rumah sendiri jer kami ni. Hahaha padahal kami ni dari pihak pengantin lelaki. So no behave sungguh.. Cousin sapa la kami ni erk :)












Kisah kek ni.Sebenarnya biasa je design nyer tapi macam kecik hati plak sebab kami nak makan kek tu tapi pisaunya tak jumpa. Hmmm ada yang sorok kan ler tu.kecik ati taw




















Ini budak tetibe nak engkek-engkek plak.Almaklumlah time ni uwonya tak sihat so tak datang majlis ni dekat Cheras








Ok dah jom balik. Tengok tu si bambam engkek-engkek tu memang princess sangaattt la kan. Nak di pegang kiri kanan tangan nyer.Memang rasa nak debikk je dak bambam ni.muah ciked.







Alhamdulillah..selesai sudah majlis di pihak perempuan. Tunggu majlis di pihak lelaki pulak. Kami tak banyak berselfie wefie dengan pengantin sebabnya ramai sangat kawan-kawan si Farah ni nak bergambo. Ada famili potret seking dua pon jadilah kan. Lagipon kami memasing macam tak kesah jer..sebab sume berkerumun dekat photobooth.hahaha





Family photo.Walaupo tak complete sebabnya ociok sekeluarga tak dapat datang lagipon bukan cuti sekolah kan. 2 orang anaknya duduk asrama.

Selamat pengantin baru takim dan farah.Semoga kekal hingga jannah

Selasa, 1 September 2015

TESTIMONIAL PREMIUM BEAUTIFUL CORSET + SET KURUS BAJET

Hai... dah lama zura tak hupdate blog. Owh ya sebelum tu Selamat Hari Kebangsaan ke-58 semua.

Ok disini zura himpunkan testimonial our team and our client yang terkini lah. Mana yang follow Facebook azuranaser and Instagram azuranaser mesti dah tau perubahan terbaik pengguna Premium Beautiful corset dan Set Kurus Bajet. Diharap ia dapat membantu dan membuka minda tentang kebaikan dan kelebihan  yang ada pada Premium Beautiful corset yang jauh amat berbeza dan menguntungkan anda untuk melaburkan wang demi kesihatan dan kecantikan. Bak kata pepatah "Alah membeli..menang memakai "


1) Seawal 5 minit kita dah nampak instant shaping bila pakai Premium Beautiful corset :)











My mentor,Naa pon dah boleh pakai baju nikah dia dulu. Anak 2 orang taw.Jadinya kita mesti la boleh kan.
Siapa cakap pakai Premium Beautiful corset tak boleh kuruskan badan.Apa yang penting adalah konsisten sehari 8 jam sahaja.


2) Pakai Premium Beautiful corset + consume Set Kurus Bajet













Effa from our group adalah salah seorang Top 12 Geng Diet GLAM 1st batch taw. Owh ye sekarang Program Geng Diet GLAM 2nd batch dah bermula harini.. Nanti zura cerita next time okies.














Wani our winner PB Wonders 1st batch.Tahniah Wani dan sekarang makin selim kurus mulus tu. Ini baru betul-betul juara sebabnya bukan hanya kerna program geng diet Glam je Wani berusaha turunkan berat badan malah beliau teruskan usaha untuk dapatkan lagi target berat yang diingini. Dan sekarang Wani juga salah seorang Coach untuk peserta Geng Diet GLAM 2nd batch..Beruntungla mereka-mereka tu kan..


3) Para ibu yang lepas bersalin pon dah boleh pakai Premium Beautiful corset + SKB







Kesimpulan disini..siapa pon anda.. bole kelihatan cantik dan sihat dengan Premium Beautiful corset. Bride to be tu lagi-lagilah tahap wajib taw kena pakai Premium beautiful corset ni.Barulah cantik badan tu terletak je masa bersanding nanti. 


Premium Beautiful corset sesuai untuk sesiapa sahaja tak kira usia kerna ia buka semata-mata corset untuk membentuk tubuh badan kita tapi ia lebih kepada mambantu memperbaiki kesihatan dalaman kita.. 90% kesihatan 30% kecantikan. Bila kita sihat dari dalam pastinya terserlah kecantikan kita diluaran dan barulah confident kita berjumpa orang ramai.


Sekarang tengah ada promosi Premium Beautiful corset untuk anda semua.Jimat sangat dan dapat rebate lagi taw. Memamg berbaloi beli waktu sekarang ni. Korang semua boleh tengok di Facebook dan Instagram zura tentang promotion pb tu k..Ataupon call/whatsapp je no ni 017-3913924.. 






SEQY ACTIVITIES 2018 - WAVE 3

Hai Selamat Pagi.. Hari ni mesti ramai dah sampai ke kampung kan? Rabu ni kan Raya Haji. Hari ni baru zura free nak marathon hupdate blog n...