SEMINAR TARIKAN G.R.I.D - SIRI 1

Korang...dah lama zura tak hupdate. Bersawang sungguh ni.hahaha. As salam and slam sejahtera korang pembaca blog. zura nak share satu pengalaman yang amat-amat bermakna yang tak pernah zura rasa kelainan pada seminar-seminar yang pernah zura hadir.

Tajuknya tu kan "TARIKAN". Memang menarik dan tertarik taw zura lepas habis seminar tu. Seminar tu bukan hanya untuk kita yang berniaga sahaja tapi more..more..and more to kita punya ketahanan mental,emosi. Ye la kan..kalau kita yang baru berjinak-jinak nak berniaga online ni, wajiblah mental dan emosi tu kena seteguh tembok China. Nanti ada customer dok asyik  "PLS PM, PM PRICE SIS" pastu tanya macam-macam pahtu krik..krik..krik.. ADa yang meroyan tu.

Masa zura selitkan nama dalam seminar tu, ya Allah bertuah sangat dapat join.Dah la limited seat, input yang kita dapat tu,lebih dari kos yang kita bayar. Sangat berbaloi dan paling penting, kita perbetulkan semula nawaitu kita nak berniaga tu. Inshaallah,semoga dengan nawaitu kita yang baik tu dapat membantu orang lain yang masih mencari-cari sesuatu yang mereka perlukan dalam keadaan kos sara hidup sekarang ni. Ehh panjang berjela pulak zura cerita kan..Confirm korang boring dok membaca je. Marilah kita menikmati pemandangan dan suasana Seminar tempoh hari



Di jam 7 pagi dah terpacak depan Shah alam Convention Centre. siapa lambat kena denda taw. Nak dapatkan ilmu,mesti on time






 Seperti biasa sebelum kita mendapatkan ilmu, wajiblah kita memohon pada DIA semoga ilmu yang kita ambil ini berkat dan bermanfaat untuk dikongsi bersama yang lain.

Seminar ni ada 2 sesi. Sesi pertama-Pagi: Bengkel berkumpulan. Ada 8 kumpulan dansetiap kumpulan diberikan tugas-tugas yang berlainan. Setiap kumpulan hanya diberi 1/2 jam untuk berbincang sebelum dibentangkan. Ada hadiah menanti taw.

Zura kumpulan ke 3: SETTING APPOINMENT

Bagaiman kita nak setting appoinmet dengan client.Apa perlu kitabuat sebelum jumpa client.apa yang perlu kita bawa untuk jumpa client. Banyak yang kita dapat bila idea datang dari pelbagai otak kan. Kekadang tu kita macam ehh..tak terpikir plak cenggitu tak bole..gituu


 P.R.I.D.E nama kumpulan kami diberi. Kami dipantau oleh CDM-CDM yang hebat dari Sabah.@ orang CDM selepas si munga tunggal dalam kumpulan.hihi Setiap dari kami ni bernaung dari Syarikat yang sama iaitu SHOM .Setiap dari kami jugak mempunyai kepakaran dalam bidang masing-masing. Premium Beautiful, Minyak JTX, Maharani, Bio Evolve dan lain-lain. Seronok taw .

Alhamdulillah, rezeki kami menang dalam presentation tu..dapat Naib Juara. "USAHA.. KAYA..BERJAYA" - our motto



Selepas lunch and solat, kita terus ke Sesi ke 2. Sesi ni paling dinanti-nanti setiap ahli jemaah yang hadir.  Penceramah Dr Muhamad Bin Jantan - Perunding Motivasi & Psikologi berkongsi dengan kami  "apa itu tarikan GRID" . Seorang yang low profile,sangat santai membuka minda kita.yang penting bagi zura sendiri,tak cukup lebih kurang 3 jam dengar kata-katanya. Lepas ni pasti nak join Talk beliau.



Rezeki zura hari tu. Lucky draw dapat perfume kereta bau orenn..wangi kereta kita. Apapon hadiah yang kita dapat, ia tetap rezeki untuk kita. Heii dapat perfume kereta pon,,zuracanang dalam Instagram..siap share dekat group adik beradik and gegar dekat whatsapp incik suami. Betapa seronok nya. Kita antara yang bertuah.


Family photo :GLAMpreneurs. Ambil mood Italy tu. Inshaallah sama-sama kita berjimba-jimba di Italy.


BC Group potret. Sebahagian dari Beautiful Group yang dapat hadirkan diri. Muka xcited pakai mask tu. Comey


Ni muka-muka kami selepas menangis. Kenapa kami menangis? jeng..jeng..jeng


Nak tengok lebih banyak gambar sekitar semianr tu, boleh terus ke fb zura ye :Azura Naser


Our big family with Dr. Muhamad  Bin Jantan. Wajib la bergambar. Siapa dapat cari zura,kita banje kopi..hihi

Owh ya. Siri ke 2 bakal diadakan bulan Oktober nanti. Sesiapa nak joint boleh booking terus ke nombor zura +6017.391.3924 Bayaran RM150. Lokasi akan diberitahu kelak. rugi siapa tidak hadir. Rugi sesangat.. Serious,zura tak tipu.

Jumpa korang nanti Oktober nanti


Ulasan

Catatan Popular