BERMULANYA PERJALANAN SEBAGAI MUA

As Salam and Haii...

Dah suku tahun pertama 2017, baru zura nak menulis. Hahahaha..sadis betol kan. Kekangan masa pon iya, idea masih tak ada pon betul jugak. apa-apa pon perjalanan hidup harus diteruskan.

Untuk tahun ni, zura buka kisah untuk tahun 2017 ni dengan hobi and akhirnya tercapai jugak nak mahirkan dan belajar teknik-teknik Makeup. Ya,zura memang suka makeup dari zaman bujang lagi. Suka tengok benda yang cantik, Pernah jugak 2 kali makeup isteri-isteri cousin masa depa berkahwin.

Pernah makcik-makcik and orang sekeliling suruh zura mantapkan lagi skill makeup ni, tapi masa tu mak tak izinkan.and sekarang alhamdulillah, incik suami izinkan sebab dia taw minat isterinya.

Untuk pertama kalinya zura join kelas Makeup Farah ni budak Kedah. dok selalu tengok live dye di FB Page School of  Makeup by Siti NurFarahain. Suka dengar loghat uthara dia and memang jenis sempoi punya budak :)

Tarikh: 11 Februari 2017
Masa:  9 pagi hingga 2 petang
Lokasi: Dewan Seminar Seksyen 9, Shah Alam
Look: 1) Belajar teknik lukis kening
           2) Natural Look
           3) Dolly Look

selepas transform make up..


Group photo. lepas habis kelas

wajib la swafoto dengan fara kan


Selepas kita hadirkan diri kelas makeup, kita akan dapat sijil penyertaan





Produk meletop Fara ni adalah Spray Pelaris dengan Set Kening 2 Menet. Dua-dua produk ni memang best zura pakai. Next zura cite ye apa fungsi and kebaikan setiap produk. boleh dapatkan dengan zura jugak.

Kenapa zura suka belajar makeup dengan Fara..tujuan utamanya adalah cara dye lukis kening tu nampak very natural. Itu yang incik suami suka. Ye la,sebelum join kelas Fara ni, zura ada tunjuk Fb Fara pada incik suami and tujuan join kelas beliau. Alhamdulillah ,incik suami sokong and bersetuju dengan apa yang zura suka pada cara makeup Fara. Bila dah belajar teknik makeup and lukis kening, sudah semestinya tiada lagi "kening chin chan ataupon kening lintah kenyang" :P

Itu je la zura kongsi pengalaman pertama zura join kelas makeup. Tiada istilah lewat atau dah berusia. Bila ada minat, semua tu bukan penghalang.

UNtuk booking Makeup bole contact zura ya +6017.3913924













Ulasan

Catatan Popular