AIDILFITRI 2017

Salam 13 Syawal 1438 khas untuk semua umat islam yang meraikannya and Happy Holiday kepada yang beragama lain. Macam mana raya korang tahun ni? Ofcoz la masih meriah kan walaupon dah 13 Syawal.. Mood Open House pulak kan.

For Zura and family,alhamdulillah seperti tahun-tahun sebelum ni. persiapan semuanya sederhana tapi memang meriah. Kerna pe? Sebabnya tahun ni giliran belah Zura pulak :)

Cuma Zura ada rasa terkulan sikitlah dengan diri sendiri tak dapat siapkan kuih raya.Hahahaha.. Ye... tahun ni zura rasa nak buat sendiri.alaaa biskut-biskut yang simpel je pon. Lagipon tahun ni zura tak niaga CarBooth Sale dekat Tesco Seksyen 13 tu. Kami sibuk dengan urusan lain tambahan pulak zura demam on off hampir 2 minggu pastu incik suami pulak take over.Huhuhu. Jadinya, bahan-bahan nak buat tu ada,kesihatan pulak tak mengizinkan. Yang sempat siap sebelum balik kampung hanya popia cheese dengan popia nestum je.Terkilan sangat taw. Tapi takpe la. Setiap apa yang terjadi pasti Yang Maha Esa tada sebab bagi kat kita kan.

So gambo selfie selpot pon nan hado..zura nak share jugak la walaupon sekeping je ada.hahaahha



Bila giliran beraya belah uwo, kami semua gegadis wajib pergi Sumgai Besar lepas aktiviti pagi raya. Hahahaha. Sebenarnya tak perlu nak pergi ramai pon,ye la nak belinya pon bahan-bahan untuk baraan je. tapi yang ngikotnya selagi kereta tak padat selagi tu tak kan bergerak. Kekdahnya memasing malas nak drive. hahaha.. Love uolls. Semoga ikatan pertalian adik beradik sepupu sepapat berkekalan hingga jannah.


video call from Kak Ji (adik zura no.4) a.k.a mmy Na. First time kena kerja dipagi raya. Sendiri call sendiri menangis. adoii apalah mmy ni, hati rapuh betol.  Kami 4 beradik dah biasa masa bujang kerja di Hari Raya. Cuma belum dipecahkan rekod si Ucu Na lah..



Ini je yang ada sekeping pulak tu gambar berdua dengan  incik suami untuk tema tahun ni: Emerald Green pilihan beliau.

Selamat Hari Raya buat semua Maaf Zahir Batin dari Zura dan suami.

Ulasan

Catatan Popular